Wat heeft Kantoor Verschoor de afgelopen periode gedaan, en wat staat er de komende tijd op het programma?

Hier verschijnt binnenkort een update. Voorlopig moet je het nog even doen met een wat minder recent overzicht.

Het mooiste boek van de afgelopen maanden is misschien wel Motown. Het geluid van jong Amerika, dat is verschenen bij uitgeverij Fontaine. Kantoor Verschoor verzorgde de vertaling, redactie en opmaak. Het label Motown Records ontwikkelde zich tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound.

Voor Fontaine maakten we ook Tuinvogels op ware grootte. Een feest om doorheen te bladeren en zoals de titel al zegt, zie je elke vogel op ware grootte. Handig als je wilt weten wat er in je tuin rondscharrelt.

Veel ‘losse boekjes’ ook gedaan, waar dan toch weer een paar pareltjes tussen zitten, waaronder Kansen in het koninkrijk (Boom), over studiefinanciering in Nederland sinds 1815. Welke idealen liggen er achter die financiering, en laat de realiteit zich vormen door die idealen? Actueel, zeker nu er in 2016 alleen nog maar een studielening bestaat.

Plus een mooie biografie van politicus Maarten van Traa, prachtig geplaatst in zijn tijd:
De jaren van Maarten van Traa. En, ook voor Boom, het boek Samen-met-de-CIA van Cees Wiebes, over de Nederlandse betrokkenheid van CIA-operaties achter het IJzeren Gordijn.

En zoals gebruikelijk hebben we weer lekker gegeten, waaronder Koken-met-granen en
Comptoir-libanais-express (beide TerraLannoo).

Voor Lannoo België verzorgden we wederom de redactie van de Nederlandstalige versies van de Groene Gids (de bekende Michelingidsen). Een samenwerkingsproject met Jan Bos, die de opmaak verzorgt. Wil je alle titels weten? Roussillon, Picardie, Nord-Pas de Calais, Engeland en  Wales, Zwitserland en de Campergids Frankrijk. In 2016 gaan we er gewoon mee door!

En ook voor Lannoo: Programmeren voor kinderen: Games. Een stap voor stap uitleg over hoe kinderen hun eigen games kunnen bouwen. We verzorgden de vertaling, redactie en opmaak, in samenwerking met kantoorgenoot Peter Verwey Grafische Produkties. En we hebben natuurlijk ook een paar games gebouwd!

Voor de iets kleinere kinderen verzorgden we voor REBO de vertaling van een educatief stickerboek over de ruimte, alsmede een boek over kerken en kathedralen en kleine boekjes over de zes continenten.

Na alle hectiek van de afgelopen maanden zijn we ook tot rust gekomen met twee titels voor Altamira: Ik wil slapen – alles voor een goede nachtrust en Ik wil rust – alles om tot jezelf te komen. Met volgende delen in deze serie zijn we alweer bezig.

En wat er dit jaar verder ook gebeurt: 2016 gaan we mooi afsluiten met een boek over buitenplaatsen in Zuid-Holland, een vervolg op het succesvolle De Amsterdamse buitenplaatsen. Een vergeten stadsgeschiedenis. René Dessing verzorgt de tekst, Kantoor Verschoor ‘de rest’.